Canliradyoyodinleme.Net - İyi Dinelemeler.

Powertürk Dinle



TÜRKÇE POP MÜZİĞİNİN DESTEKÇİSİ
                2001 yılında radyoculuk hayatına başlayan Power Türk, yayınladığı Türkçe Pop türündeki şarkılarla dinleyicilerin ilgisini ve beğenisini kazanan bir radyo istasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır.
                Türkiye radyoları arasında önemli bir yere sahip olan radyo istasyonu özellikle Türkçe Pop Müziği’ne sağlamış olduğu katkılarla adından sık sık söz ettirmektedir. Türk Pop müziğinin lideri durumuna gelmek amacıyla çalışmalarına ve yayınlarına devam eden radyo istasyonu, Türkçe pop türündeki en iyi ve başarılı günümüzdeki ve geçmişteki şarkılar arasından dinleyicilerinin de isteklerini göz önünde bulundurarak yayınlamaktadır. Çalınan müziklerin ses kalitesine önem vererek yayıncılık kalitesini üst seviyelerde tutmaya çalışan Powertürk radyo istasyonu, aynı zamanda müzik türüne ait olan ve müzikle ilgili olan her türlü haberi dinleyicileri ile paylaşarak onları bilgilendirmeyi bir görev edinmiştir. Yayınladığı şarkılarla olsun, başarılı olduğunu düşündüğü ve medyatik olmayan amatör grupların ve şarkıcıların ücretsiz olarak şarkılarını yayınlayarak ve bu kişilerle röportaj yaparak onların tanıtımını da karşılıksız olarak yapan radyo kanalı müziğe verdiği bu destek sayesinde pek çok şarkının ve şarkıcının tanınmasına olanak sağlamıştır. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek yayın kalitesini üst seviyelere çıkaran radyo kanalı, müziğe karşı hümanist bir tutum sergilemektedir. Müziğin hiçbir siyasi görüş barındırmaması gerektiğine inanan radyo kanalı bu içeriğe sahip olan şarkılara yayın süresince izin vermeme konusunda oldukça istikrarlı bir tutum sergilemektedir.
                Türkçe pop müziğine olan yaklaşımı sayesinde pop müziğine farklı bir bakış açısı ile bakılmasını sağlayan Power Türk radyo istasyonu ayrıca bir zaman yaptığı “Powertürk Tv ve Powertürk video ve müzik ödülleri aracılığıyla müziğe destek vermiş ve Türkçe Pop müziğin daha ileriye götürülmesi için teşvik edici bir tavır sergilemiştir. İlkeli bir yayıncılık anlayışıyla 2001 yılında radyoculuk hayatına başlayan Power Türk radyo istasyonu, müziğe olan sevgi ve saygıyı yaptığı programlar ve Türkçe pop müziğine sağladığı katkılarla defalarca ispatlamıştır.
                Türkçe Müziğin sesini tüm dünyaya duyurmayı başarabilen bir yayın organı olarak üzerine düşen görevleri yerine getirerek her zaman daha kaliteli müzik yapılabilmesi için desteklerini esirgemeyen bir tavır sergilemiştir. Türkiye’nin en sevilen ve beğenilerek takip edilen radyo istasyonlarından biri olan Power Türk radyo istasyonu, hazırlamış olduğu programlarda her zaman müzik kalitesini yüksek seviyede tutmuş ve gerekli izinlerin alınmadığı şarkıları yayınlamaktan şiddetle kaçınmıştır. Türk pop müziğinin lider radyosu olmayı amaçlayan radyo kanalının tek derdi en güncel olan ve en kaliteli olan yayını yapmaktır. Seçtiği şarkıları yayınlarken de oldukça titiz bir tavır sergileyen radyo istasyonu hiçbir ideolojik yaklaşım sergilemeden yayınlarını gerçekleştirmektedir. Hatta herhangi bir ideolojik yaklaşım içerisinde bulunan müzik eserlerini yayınlamamaya özen gösteren radyo istasyonu bu yüzden kendi içerisinde de bir bürokrasi kurarak Dj admini veya yöneticilerin izni olmadan hiçbir şarkıyı dinleyicilerden istek gelmiş olsa dahi çalmamaktadır. Dinleyicilerden gelen isteklere oldukça önem veren ve bu parçaların öncelikli olarak çalınması konusunda tutarlı bir tavır sergileyen radyo istasyonu hem müziğe hem de dinleyicilerine verdiği değer açısından birçok radyo kanalından ayrı bir yere sahip olmaktadır.
                Müziği her şeyin üstünde tutan ve müziğe karşı görevlerini yerine getirebilmek için titiz bir çalışma içerisinde bulunan radyo istasyonu ve çalışanları programlarında hep müzikten ve sadece müzikten bahsetmektedir. Müzik ile ilgili gelişmeleri ve müzikle ilgili haberleri dinleyicilerine sunan radyo istasyonu Power Türk, kendisinden önce açılan radyo istasyonlarını da geçerek zirveye oynamaktadır.

2 yorum :





Slow Radyolar
Pop Radyolar