Canliradyoyodinleme.Net - İyi Dinelemeler.

Radyo Seymen Dinle



TÜRKİYE’Yİ OYNATAN RADYO
                Türk milleti olarak oynamayı çok seven ve her fırsatta kalkıp oynayan bir millet olduğumuz için çalışırken bile oynamalık şarkılar dinlemekten hoşlanırız. Bu sayede keyfimiz yerine gelir ve işimize daha fazla odaklanabiliriz. Bu yüzden çalışırken açtığımız radyo kanalını da bu tarz müzikler yapan kanalları tercih etmekteyiz. Bu radyo kanalları arasında en çok beğenilerek dinlenilen kanallardan biri de Radyo Seymen’dir.
                Genel merkezi İstanbul olan radyo kanalının radyo frekansı da İstanbul için 107.0 olarak belirlenmiştir. 1994 yılında kurulduğundan bu yana yayınlarına aralıksız devam eden kanal, 2010 yılında hem yayınladığı müzik tarzını değiştirmiştir hem de Radyo Barış olan ismini Radyo Seymen dinle olarak değiştirmiştir.  2010 yılından bu yana Vatan Medya grubunun bir yayın organı olarak yayınlarını sürdüren radyo istasyonu, 2012’den beri ulusal tabanlı yayın yapan bir kanal olarak yayın ağını Türkiye geneline genişletmiş ve bu sayede daha çok dinleyiciye ulaşabilmiştir. Turksat 3A uydusu üzerinden de yayın yapan kanal, resmi internet sitesi üzerinden ve birçok radyo kanalının yayın akışını dinleyicilerine sunan internet siteleri üzerinden de dinleyicilerine keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Sloganı “Türkiye’yi oynatan radyo” olan ve her programı keyifle dinlenilen bu radyo istasyonu ağırlıklı olarak İç Anadolu’nun ve Orta Anadolu’nun hareketli şarkılarını ve bozlak türündeki ve halk müziği türündeki şarkıları dinleyicilerine sunmaktadır.
                Eğlenceli program anlayışına sahip olan Radyo Seymen, Halk müziği severlerine keyifli dakikalar yaşatma konusunda oldukça başarılı bir kanal olarak yayın hayatını sürdürmektedir.  Kurucusu 05 Mustafa ya da Mustafa Dayı olarak bilinen Mustafa Ödüpek olan kanalın programcıları arasında ise Bizim Oğlan, İrem Kız, Zehra Bacı ve Gönül Dostu Gökhan olarak tanınmış kişiler bulunmaktadır.  Türk halkının acılarını ve sevinçlerini anlatan kısaca bize Türk halkının hayatını anlatan türküleri unutmamak ve unutturmamak için çaba sarf eden Radyo Seymen 1994 yılında 05 Mustafa veya Mustafa Dayı olarak da bilinen Mustafa Ödüpek tarafından kurulmuş ulusal tabanlı yayın yapan bir radyo kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır.
                Türkülerin saf dünyasına açılan bir kapı olarak da nitelendirilebilecek olan radyo istasyonu kurulduğunda Radyo Barış ismiyle dinleyenleriyle buluşmaktaydı. 2010 yılında kanalın Vatan Medya grubuna bağlanması ile birlikte hem ismi Radyo Seymen olmuştur hem de kanalın yayınladığı müzik tarzında değişiklikler yaşanmıştır. Genel merkezi İstanbul olan radyo kanalı dinleyicileriyle oluşturmuş olduğu kuvvetli bağ aracılığıyla yoğun ilgi ve istek alması nedeniyle yerel bir radyo olmaktan çıkarak ulusal tabanlı yayın yapan bir radyo kanalı haline gelmiştir. Kanal için Türkiye genelinde çok geniş bir karasal yayın ağı oluşturulmuş ve neredeyse Türkiye genelinde bu radyo istasyonunun erişilemediği bir il kalmamıştır. Kanalın dinleyicileri ile paylaştığı müzik türünün ve programların bu ortamın oluşmasındaki etkisi yadsınamaz boyuttadır. Daha çok İç Anadolu ve Orta Anadolu’nun en hareketli parçalarını sunan ve bozlak ve halk müziği türündeki eserlerle dinleyicilerine keyifli anlar yaşatan kanalın sunucuları ile dinleyiciler arasında da samimi bir hava bulunmaktadır. Bizim Oğlan, İrem Kız, Zehra Bacı ve Gönül Dostu Gökhan gibi isimleri kullanan sunucular da Türk Halk Müziğinin samimiyetini dinleyicileri yansıtabilmeyi başarabilmiş kişilerdir.
                Genel merkezi İstanbul olan Radyo Seymen, diğer iller için de farklı frekanslar kullanmaktadır. Resmi internet sitesi üzerinden hem bu frekansları öğrenebilmek hem de site üzerinden yayın akışını takip edebilmek mümkün olduğu gibi Turksat 3A uydusu üzerinden de kanalın yayın akışını takip edebilmek mümkündür.

0 yorum :





Slow Radyolar
Pop Radyolar